Ardennen

Vakantie vieren in de Ardennen
De Ardennen vormen een veelzijdig vakantiegebied. Dit laaggebergte ligt op de grens van België, Noord-Luxemburg en Frankrijk en heeft zelfs een kleine uitloper in Duitsland. Het gebied wordt gekenmerkt door een prachtige natuur die volop mogelijkheden bieden voor ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk klimmen of skiën in de bergen, raften op één van de vele rivieren, wandelen door de bossen of picknicken op de uitgestrekte weides.

Cultuur en plezier in de Ardennen
Naast sporten, kun je in de Ardennen ook veel andere dingen doen. Bekijk bijvoorbeeld het Kasteel van Bouillon of bezoek het Labyrint van Barvaux. Voor de kleintjes is het wonderlijke Plopsa Coo een echte aanrader. En wat dacht je van de Grotten van Han? Wie graag de geschiedenis in duikt, mag een bezoek aan Bastenaken niet overslaan. Daar is het Bastogne Historical Center te vinden, een museum dat volledig gewijd is aan de Slag om de Ardennen. Voor liefhebbers van ruimtevaart is het Euro Space Center in Transinne te vinden.

Ook worden er regelmatig feesten en festivals georganiseerd in de Ardennen. Vooral het carnaval in Malmédy, Stavelot en Binche zijn aanraders. Of de wereldberoemde autoraces van Francorchamps. Waarschuwing: deze activiteiten zijn ontzettend populair, je bent er dus zeker niet alleen!

Specialiteiten uit de streek
Ook niet onbelangrijk: in de Ardennen kun je genieten van diverse streekspecialiteiten. Het bronwater van Spa komt bijvoorbeeld uit de Ardennen, maar je vindt hier ook heel veel soorten trappistenbier. Bezoek bijvoorbeeld de abdij van Leffe en proef dit bruin bier bij de bron. Of reis af naar Torgny in België en laat je verrassen door de lichte witte wijn die daar geproduceerd wordt.